• White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon

Club Nàutic Vic Sau  Pantà de Sau. 08519 Vilanova de Sau. Tel.: 680 305 287


Avís Legal | Política de Privadesa 

INFORMACIÓ SOBRE LES CONSEQÜÈNCIES DEL TEMPORAL GLORIA A LA ZONA DEL PANTÀ

EFECTES LOCALS EN LA ZONA D'INFLUÈNCIA DEL CLUB NÀUTIC.

PREVISIÓ D'ACTUACIONS PER PART DE L'AGÈNCIA CATALANA DE L'AIGUA 

 

COL.LABORACIÓ DEL CLUB I SEGUIMENT DELS TREBALLS 

19-02-2020: Avui s'inicien les tasques de neteja de la brossa flotant amb l'ajuda de l'embarcació Pelícan, portada des de Tarragona ahir a la tarda i col.locada al Pantà mitjançant una grua des de la prèsa. L'embarcació s'obre per la proa i empeny la brossa cap a la vora, on l'amuntega en grans pilots per posteriorment ser recullida en camions que la traslladaràn a una empresa de tractament de residuus. 

Tal com ja va informar l'Area Tècnica del ACA, aquesta primera setmana servirà com a prova pilot, puguent-se modificar la operativa amb més o diferents recursos a mesura que avançi la recollida.

El Club Nàutic actuarà com a base d'operacions, però la recullida de brossa es podrà fer en altres indrets pròxims al Club com pot ser la zona d'esplai o la platgeta de La Riba.

El Club facilitarà durant les properes setmanes la logística necessària als treballadors de recullida de brossa, per lo que demanem a tots els socis comprensió i la màxima col.laboració mentre durin els treballs. 

 

 

12-02-2020: El temporal Gloria del passat mes de gener va ser un dels pitjors de la història recent a Catalunya degut a la seva magnitud i a la confluència de diverses condicions meteorològiques adverses (vent, pluja, neu, onades..) que van provocar quantiosos danys i desperfectes a gairebé tot el pais, sobretot al litoral, les lleres i zones adjacents dels rius i les desembocadures d'aquests rius.

La zona del Pantà de Sau s'ha vist greument afectada per milers de troncs i brutícia flotant, arrossegada principalment de la llera i les vores del riu Ter. Les imatges del embassament parlen per sí soles.

 

A la rampa i zones de platja del Club Nàutic s'hi amunteguen milers de troncs i tota mena de brutícia portada pels vents dominants i la corrent. 

 

Per aquest motiu, l'AGÈNCIA CATALANA DEL AIGUA (ACA) ha iniciat un projecte pilot i a gran escala de retirada de residuus, tant els flotants mitjançant embarcacions preparades per aquesta finalitat, com els dipositats a marges i lleres del Pantà mitjançant camions. En aquest sentit i per les característiques i magnitud dels treballs ens han demanat la utilització del Club Nàutic com a base d'operacions, ja que en cap lloc de la resta del Pantà es donen ni la logística ni les condicions mínimes per efectuar el servei amb seguretat.

 

Com a Club fortament implicat en la protecció del Medi Ambient i amb la necessitat de tenir un Pantà segur i apte pels esports nautics, ens hem ofert a col.laborar amb l'ACA amb tot el que poguem i dintre les nostres possibilitats mitjançant un Conveni, sent conscients del enrenou que es produirà durant unes quantes setmanes i del qual rebreu informació actualitzada en aquesta plana web. Esperem la vostra comprensió davant els previsibles inconvenients derivats d'aquestes actuacions.

Cordialment,

LA JUNTA DIRECTIVA

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon